Stvaramo stabilnost

Povijesni dan - kada je 750.000-ti kombinirani stroj izašao sa proizvodne linije JCB

03.03.2020

JCB je danas proslavio jedinstvenu prekretnicu jer je njegova 750.000. "kombinirka" izašla iz proizvodnje.

Ovaj stroj proizveden je u  tvornici  u Rocesteru u Staffordshireu - na mjestu na kojem je proizvedena prva JCB "kombinirka" prije gotovo 70 godina.

Davne 1953. godine osnivač tvrtke, pokojni Joseph Cyril Bamford CBE, dobio je ideju izgleda prve "kombinirke" JCB, koji je prvi put stvorio pojedinačni stroj koji je kombinirao prednju utovarnu žlicu i stražnju ruku bagera. 

U prvoj punoj godini proizvodnje 1954. proizvedeno je samo 35 strojeva i bilo je potrebno više od 20 godina da bi se napravilo prvih 50.000. 

Danas JCB  proizvodi "kombinirke" u Velikoj Britaniji, Indiji, Brazilu i SAD-u.

Predsjedavajući JCB-a Lord Bamford rekao je danas:

 „Neki od mojih najranijih sjećanja iz djetinjstva su gledanje naših prvih "kombinirki" koje se proizvode u Rocesteru i nevjerovatno je pomisliti da smo ih do sada proizveli 750.000.

„Što je još nevjerojatnije, to je to što je rovokopač i dalje jedan od najpopularnijih svjetskih komada građevinske opreme gotovo sedam desetljeća nakon što je prvi proizveden. 

Stvarno svjedoči o svestranosti stroja da njegova popularnost i dalje ostaje i vidjet ćete da se može unaprijeđivati u budućnosti. "

750 000. model je specijalno izdanje JCB-ovog najnovijeg 3CX "kombinirke" koji ima jedinstvenu ponudu i sveobuhvatne specifikacije.

Unatoč svojoj zrelosti, "kombinirka" ostaje popularan stroj u smislu globalne prodaje građevinske opreme - iako su se novi i konkurentni proizvodi razvijali u posljednjih 67 godina. A JCB-ova kultna "kombinirka"  je najrodavaniji stroj te vrste na svijetu - i to već 19 godina.

Ispunite zahtjev
Uspjeh
Zatraži povratni poziv
Uspjeh
Nazovite nas