Stvaramo stabilnost

ELEKTRIČNI I HIBRIDNI POGON ZA JCB SAMOHODNE TELESKOPSKE ŠKARE

12.06.2023

JCB uvodi nove teleskopske platforme s dizalicama koje koriste električni ili hibridni pogon. Ovi strojevi, modeli A45E i A45EH, pružaju povećanu efikasnost, olakšan pristup operaterima i viši nivo nadzora, čime se povećava produktivnost za korisnike.

KLJUČNE KARAKTERISTIKE:

- Maksimalna visina platforme od 13,84 m s naprednim dosegom od 7,47 m
- Električni pogon na baterije ili dizel/električni hibridni pogon
- Kapacitet dizanja od 300 kg
- Sekundarna zaštita, gume otporne na probijanje, zaključavanje rotacije i hitno prekidanje rada
- JCB LiveLink sustav za daljinski nadzor u stvarnom vremenu

BOLJA STABILNOST I KONTROLA

Platforme su opremljene sekundarnom zaštitom, gumama otpornim na probijanje, zaključavanjem rotacije i hitnim prekidom rada. Osim toga, JCB LiveLink sustav pruža mogućnost daljinskog nadzora u stvarnom vremenu, omogućavajući praćenje performansi stroja, rasporeda servisa i otkrivanje eventualnih grešaka.

MODEL A45E: POTPUNO ELEKTRIČNI POGON

Model A45E predstavlja potpuno električnu verziju prethodnog modela AJ48D. Sa osam baterija od 6V, stvara operativni sustav od 48V i 400AH. Baterije se nalaze na donjoj šasiji, čime se održava nizak centar gravitacije za veću stabilnost i bolje prianjanje. Električni motori pokreću platformu i hidrauličnu pumpu, osiguravajući nultu emisiju štetnih plinova tijekom rada.

MODEL A45EH: HIBRIDNI POGON ZA UDALJENE LOKACIJE

Model A45EH je dizel/električni hibridni pogon istog modela, idealan za rad na udaljenim lokacijama gdje nije dostupno vanjsko napajanje. Ovaj model koristi 14,8 kW trocilindrični dizelski motor i 7,5 kW generator za napajanje osam baterija od 6V. Dodatno, ima rezervoar za gorivo od 40 litara koji osigurava dovoljno goriva za puni tjedan rada. Ako je dostupno, baterije se mogu puniti i putem električne mreže.

NAPREDNE KONTROLE I FUNKCIONALNOST

Oba modela platformi imaju pogon na sva četiri kotača i dvostruko upravljanje kao standardnu opciju. Kotači se pokreću putem četiri AC motora koji regenerativnim kočenjem vraćaju energiju kako bi produžili trajanje baterije. Stroj je sposoban penjati se uz nagibe do 40% zahvaljujući pogonu na svaki kotač posebno. Oscilirajuća osovina omogućuje maksimalno prianjanje na neravnom terenu kada je ruka sklopljena, dok je osovina zaključana u modu podizanja ruke radi veće stabilnosti. Standardne su gume ispunjene penom koje ne ostavljaju tragove.

POBOLJŠANA PRISTUPNOST I SIGURNOST

Platforma ima tri ulaza za lak pristup, a četiri točke za pričvršćivanje sigurnosnih pojaseva omogućuju operateru slobodno kretanje oko košare. Sekundarni sustav zaštite automatski zaustavlja rad ruke kada se aktivira, čime se štiti operater od ozljeda. Dodatne funkcionalnosti, poput potvrde rotacije i senzora nagiba, doprinose sigurnosti i sprječavaju neželjene situacije.

POVEĆANA PRODUKTIVNOST KROZ NADZOR U STVARNOM VREMENU

JCB-ov telematski sustav LiveLink pruža stvarno-vremenske podatke o performansama stroja, rasporedu servisa i kodovima grešaka. Menadžeri mogu daljinski pratiti rad motora, upozorenja o niskom gorivu, upozorenja senzora nagiba i upozorenja o preopterećenju. LiveLink također pruža podatke o naponu baterije, nivou goriva i postotku opterećenja platforme.

NOVI SUČELJE ZA LAKŠE UPRAVLJANJE

Ovi strojevi su opremljeni 5" zaslonom osjetljivim na dodir u boji na platformi, koji omogućuje operaterima jednostavan pristup osnovnim podacima i kontrolama. Intuitivno korisničko sučelje poboljšava sigurnost i produktivnost na gradilištu. Dodatno, strojevi imaju jedinstveni sustav kontrole koji omogućuje kontinuirano upravljanje s platforme ili s tla, bez potrebe za prebacivanjem između načina upravljanja.

Ispunite zahtjev
Uspjeh
Zatraži povratni poziv
Uspjeh
Nazovite nas